BURSA / NİLÜFER - Ali Durmaz Ortaokulu

Ara

16-23 Aralık 2020 tarihlerinde masaüstü ve dizüstü bilgisayar imkanı olan 5.sınıf öğrencilerimiz "görsel işleme programları" konusu ile ilgili bilgisayar ortamında Türk Bayrağı çizimi yaptılar.

Kas

09.11.2020 Pazartesi günü 5.sınıf öğrencilerimizle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü için Bilişim Teknolojileri  Öğretmen Emel Ersoy rehberliğinde etkinlik gerçekleştirildi.

Ekm

10-25 Ekim tariheri arasında gerçekleştirilen Avrupa Birliği CodeWeek (kodlama haftası) etkinliklerinde Eğitim Bilişim Ağı tarafından geliştirilen Mobil Kod uygulamasını kullandık, sertifikamızı aldık. Çalışmalar Öğretmen Emel Ersoy rehberliğinde gerçekleştirildi.

Mrt

09.03.2020 Pazartesi Emel Ersoy rehberliğindeki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 8-A sınıfı öğrencileriyle 3 boyutlu tasarım çalışması yapıldı.

Şbt

17.02.2020 Pazartesi günü 8-A sınıfıyla Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmeni Emel Ersoy rehberliğinde yapılan derste RGB ledde ışığın renklerini oluşturduk, Fen Bilimleri dersi konularını hatılardık ve disiplinler arası ilişki kurduk.

Şbt

07.02.2020 Cuma günü Emel Ersoy rehberliğindeki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 8-A sınıfıyla makine öğrenmesi-yapay zeka ile kodlama etkinliği yapıldı.

Şbt

3 Şubat- 7 Şubat 2020 tarihlerinde Emel Ersoy rehberliğindeki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım ders saatinde 5 ve 6.sınıflar arasında  kodlama sitesinde yapılan Minecraft temalı kodlama yarışmasında ilk kodlama şampiyonlarımız belli oldu: 6-A sınıfından Demir Barut ve 6-D sınıfından Gökalp Dönmez.

Ekm

5-20 Ekim 2019 tarihleri dünyada kodlama haftası olarak kutlanılmaktadır. Bu kapsamda okul bilişim ekibimizle 18.10.2019 Cuma öğle arasında müsait olanlarla bilişim sınıfında toplanarak "yapay zeka-makine öğrenmesi" konulu kodlama etkinliği gerçekleştirildi.

Ekm

5-20 Ekim 2019 tarihleri bütün dünyada kodlama haftası olarak kutlanmaktaktadır. Okulumuzda 11.10.2019 Cuma günü öğle arasında 5. sınıf öğrencilerilerinin katılımı ile Öğretmen Emel Ersoy rehberliğinde bilişim sınıfında  kodlama haftasıyla ilgili etkinlik yapılmştır.

Haz

NASA'nın daha önceden de uyguladığı 'ismini Mars'a gönder' kampanyası başladı.  11.06.2019 Salı günkü Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 6-C sınıfıyla Mars'a Temmuz 2020'de Florida'dan gönderilecek uzay aracında ismimizi yazdırmak için kampanyaya katıldık ve biletlerimizi aldık.  Uzay aracında bulunan çiplere kayıt olan isimler yazılacak. NASA kayıt olduğumuz için bize hatıra biletleri verdi.

May

RoboNil projesi kapsamında okulumuzda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde robotik kodlama etkinliklerimize devam ediyoruz. 6-9 Mayıs 2019 tarihlerinde 7.sınıf öğrencilerimizle  buton ve ledin bir arada kullanıldığı proje hazırladık ve 27-30 Mayıs tarihlerinde RGB led etkinliği gerçekleştirdik.

27-30 Mayıs tarihlerinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini ilk defa bu öğretim yılında alan Yabancı Dil Ağırlıklı  6.sınıf öğrencilerimiz  gruplar halinde robotik etkinliklere giriş etkinliği olan Arduino mikrodenetleyici kart üzerindeki 13. pine bağlı ledin yakıp söndürme kodlarını yazarak çalışma yaptılar. İlgili 6.sınıf öğrencilerimize değişik etkinlikleri uygulama imkanı sağlandı.

May

RoboNil projesi robotik kodlama  etkinlikleri kapsamında 22-26 Nisan haftasında Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 7.sınıf öğrencileri gruplar halinde buton devresi kurarak arduino mikrodenetleyici kartı programladı.

Nis

Robonil projesi kapsamında 2,4,5,8 Nisan 2019 tarihlerinde 7-A, 7-B, 7-C, 7-D, 7-E sınıf öğrencilerimiz gruplara ayrılarak Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Arduino mikrodenetleyici karta elektronik devre elemanlarını ekleyerek led devresi kurdular ve programlama yaptılar.

Nis

Okulumuzda 24.01.2019 tarihinde kayıt olduğumuz C.O.D.E. (Coding On Diverse Environment) e-twinning projesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Öğretmen Emel Ersoy rehberliğinde dersi ilk defa alan Yabancı Dil Ağırlıklı 6.sınıflarda yürütülen projede öğrencilerin kodlamaya giriş yapmaları ve kodlama ilgili kavramların öğretilmesi amaçlanıyor. Ortağı olduğumuz projede Türkiye´deki ortaklarımızın dışında Sırbistan, İtalya, Tunus, Romanya, Yunanistan, Portekiz´den de ortaklar bulunuyor.

Şbt

05.02.2019 Salı günü Bilişim Teknolojileri sınıfında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım ders öğretmeni Emel Ersoy rehberliğinde öğrencilerle gerçekleştirilen etkinlikle güvenli internet gününü kutladık.